Vídeo Subaquàtic

Tota la vida, he viscut a pocs metres de la platja, cosa que ha fet que la meva vida i el mar, hagin anat sempre lligats. Des de ben petit vaig començar a pescar amb canya primer, a fer pesca submarina després, i la fascinació pel mar, em va dur a endinsar-me en el món del submarinisme més endavant.

Amb els estudis d’audiovisuals, he vist la possibilitat de poder combinar aquestes dues passions i fer-ne el meu futur laboral. Una especialització molt concreta, de la que poca gent disposa. És un món difícil i costós, amb poc volum de feina i un aprenentatge constant.

Però ja sabeu què diuen; tot esforç té la seva recompensa.

 

Per a l’enregistrament de vídeos subaquàtics disposo de dos equips ben diferents.

El món del vídeo subaquàtic és molt car i cada equip té un cost molt elevat. Les carcasses estanques són aptes només per a una càmera concreta i el seus preus són desorbitats.

L’equip principal del que disposo està format per la càmera de format professional Sony EX1 amb la carcassa Gates EX1 i el monitor Gates EM43. La il·luminació que sempre m’acompanya són dos focos Sola Dive Light & Motion de 800 lumens i dos feixos de llum diferents. Disposo a més de dos frontals per a la carcassa, un per a grans angulars i un mixte per a macro i gran angular.

Disposo també d’un equip senzill, format per una GoPro Hero 3 Black Edition, equipada amb pantalla i acompanyada del suport Snake River Prototype i un filtre taronja (amb opció de macro) de la mateixa marca.

Documental produit íntegrament per dvalverdeb produccions com a projecte final de grau del Grau en Mitjans Audiovisuals. Imatges subaquàtiques enregistrades íntegrament amb l’equip GoPro.

Primeres proves realitzades amb la Sony EX1 i la carcassa estanca Gates. Primer vídeo enregistrat íntegrament amb la càmera.

Teaser en el qual vaig formar part com a auxiliar de l’operador de càmera subaquàtic. L’operador va ser Alex del Olmo.

Projecte produit per m1tv en el qual vaig cedir les meves imatges subaquàtiques. Encara amb l’equip de vídeo antic.

Breu història d’un dels derelictes més visitats de Catalunya. El Boreas reposa a uns 30m de la superfície davant mateix de Palamós. Vídeo realitzat amb una sola immersió en el derelicte i amb la veu de Joel Valverde.

Gravació de la promoció de la gira Hijos del Mar Tour 2017 amb David Bisbal, l’equip de Lo + 40 dels 40 Principales i amb l’ajuda de H2O Diving Center i el patrocini d’Aqua Lung. Col·laborant com a càmera subaquàtic amb Àlex del Olmo.

Vídeo produit íntegrament per dvalverdeb produccions per a la presentació del projecte de Bussejaen.Cat amb la col·laboració del youtuber Mayster Guty. Primer vídeo enregistrat íntegrament amb l’equip Sony EX1.